تعریف وظایف ملی، منطقهای و استانی برای دانشگاهها
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، منصور غلامی در نشست هماندیشی مدیران ستادی وزارت علوم اظهار کرد: باید از متخصصان علوم انسانی برای مدیریت بهتر آموزش عالی در قالب اتاقهای فکر استفاده کنیم برای اینکه در همه دنیا علوم انسانی، مغز متفکر جامعه محسوب میشود.
وی تاکید کرد: اسناد قانونی مانند برنامه ششم توسعه، نقشه جامع علمی کشور، قانون اهداف و ماموریتهای وزارت علوم و برنامههای تقدیمی وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی در هنگام اخذ رای اعتماد؛ دو منبع اساسی مشخصکننده وظایف بخشهای مختلف وزارت علوم است و ضرورت دارد هر معاونت و حوزه نسبت به استخراج وظایف خود از این منابع و عمل در راستای ان اقدام کند.
وی افزود: آموزش عالی به دلیل ذات خود همیشه شرایط ویژهای را داشته است و انتظارات جامعه از این دستگاه اجرایی به دلیل مسئولیت تربیت نسل جوان بالاست.
استفاده از انتقادهای سازنده برای رفع مشکلات
وزیر علوم با اشاره به اینکه به دلیل وسعت فعالیت و اهمیت ماموریت؛ دستگاه آموزش عالی همواره طرفداران و منتقدان زیادی دارد گفت: از انتقادهای سازنده برای رفع مشکلات استفاده میکنیم.
وی طرح ساماندهی آموزش عالی را یکی از مهمترین برنامههای وزارت علوم دانست که در حال عملیاتی شدن است و تاکید کرد: برای اجرای این طرح باید در درون ستاد وزارت علوم و دانشگاهها و همچنین خارج از دستگاه آموزش عالی یک همصدایی و هماهنگی ایجاد شود.
وظایف ملی، منطقهای و استانی برای دانشگاهها تعریف میشود
غلامی اظهار کرد: بر اساس طرح ساماندهی آموزش عالی در هریک از استانها شبکهای از مراکز آموزش عالی ایجاد میشود و برای دانشگاهها وظایف ملی، منطقهای و استانی تعریف میشود.
وزیر علوم افزود: افزایش توان اشتغالپذیری دانش آموختگان، افزایش ارتباط آموزش عالی با صنعت و فعالیت دانشگاهها برای رفع مشکلات جامعه از مهمترین برنامههای وزارت علوم است و به تناسب اجرا باید فعالیتها را اطلاعرسانی کنیم تا امیدواری به دستگاه آموزش عالی افزایش یابد.
وی با اشاره به شرایط روز جامعه اظهار کرد: شرایط جدید، شیوه مدیریت جدیدی را نیاز دارد که باید برای آن آماده شویم و تصمیمگیری دقیق و سریع، صرفهجویی و استفاده بهینه از نیروی انسانی از خصوصیات مدیریت در شرایط جدید است.
غلامی با اشاره به جلسه اخیر هیات دولت در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: همانگونه که رهبر انقلاب اسلامی فرمودند «دولت با توان و قدرت این شرایط را پشت سر خواهد گذاشت» و ما با باور و اعتقاد به موفقیت؛ به عنوان بخشی از دولت تمام تلاش خودرا برای تحقق اهداف کشور به کار می بریم.
وزیر علوم تصریح کرد: برای تحقق اهداف باید از تمام ظرفیت همکاران خود در ستاد و دانشگاهها استفاده کنیم و این امر مستلزم جلب مشارکت، افزایش اعتماد به نفس و احترام و اکرام کارکنان است.
غلامی با تقدیر از معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم برای تشکیل این نشست، همکاری و هماهنگی را در همافزایی ظرفیتها موثر دانست و بر تشکیل جلسات بیشتر میان مدیران تاکید کرد.
محمدتقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم نیز هدف از برگزاری این نشست را آشنایی نزدیک هریک از معاونتها با وظایف و مسائل جاری حوزههای مختلف ستاد وزارت علوم ذکر کرد و انتقال تجارب را از دیگر اثرات برگزاری این نشست عنوان کرد.
وی تاکید کرد: معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم علیرغم برخی محدویتهای مالی میکوشد تا بهترین پشتیباتی و حمایت را از حوزههای مختلف ستاد وزارت و دانشگاهها انجام دهد تا همه واحدها بتوانند به وظایف خود عمل کنند.
همچنین در ادامه این نشست هماندیشی، تعدادی از معاونان، مدیران و مشاوران وزارت علوم، دیدگاهها و برنامههای خود را برای پیشبرد مطلوبتر فعالیتهای بخشهای مرتبط با حوزه مسئولیت ارائه کردند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/